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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
02/08/2019 |
Actualizado : |
02/08/2019 |
Tipo de producción científica : |
Documentos |
Autor : |
FARIÑA, S. |
Afiliación : |
SANTIAGO FARIÑA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria). |
Título : |
Calidad de vida para el tambero y bienestar para las vacas: posibles ventajas del tambo robotizado analizadas por INIA. |
Fecha de publicación : |
2019 |
Fuente / Imprenta : |
In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria; Horack, A.; García, M.J. (Eds.). INIA Informa (No.3, Junio-Julio 2019). Montevideo (UY): INIA, 2019. pags.2-3. |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
En 2017 INIA instaló el primer tambo robotizado del Uruguay, una tecnología que está siendo evaluada y que en países de referencia ya muestra ventajas asociadas a la calidad de vida del trabajador y al bienestar del animal. |
Palabras claves : |
TAMBO ROBÓTICO. |
Thesagro : |
LECHERÍA; TAMBO. |
Asunto categoría : |
C20 Extensión |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13034/1/INIA-Informa-n3-junio-julio-2019-Calidad-de-vida-para-el-tambero.pdf
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Marc : |
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Identificación
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Registro
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
30/05/2019 |
Actualizado : |
30/05/2019 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
VAZ, P.; ALTIER, N.; KINKEL, L.L. |
Afiliación : |
PATRICIA VAZ JAURI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; NORA ADRIANA ALTIER MANZINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LINDA L. KINKEL, University of Minnesota. |
Título : |
Streptomyces for sustainability. |
Fecha de publicación : |
2016 |
Fuente / Imprenta : |
In: Susana Castro-Sowinski (Eds.), Microbial Models: From Environmental to Industrial Sustainability, 251-276, 2016. [Chapter 12]. |
ISBN : |
978-981-10-2554-9 / 978-981-10-2555-6 (eBook) |
DOI : |
10.1007/978-981-10-2555-6 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
ABSTRACT.
Streptomyces is a genus of gram-positive bacteria with a mycelial growth habit and the ability to produce spores. Due to their unparalleled ability to produce antibiotics, most of the early research carried out on Streptomyces was antibiotic discovery-driven, with over two thirds of antibiotics used for medical purposes originally isolated from Streptomyces . However, their ubiquity, high capacity of adaptation to different niches and rich secondary metabolite production, make them an invaluable source of solutions in diverse human activities, including medicine, agriculture, industry and toxic waste remotion. In addition to the ability to culture and produce Streptomyces and Streptomyces -derived metabolites, knowledge on how to manipulate natural populations of Streptomyces will likely improve our ability to make environmentally sustainable decisions. |
Palabras claves : |
MICROORGANISMS. |
Thesagro : |
MICROORGANISMOS; STREPTOMYCES. |
Asunto categoría : |
H01 Protección de plantas - Aspectos generales |
Marc : |
LEADER 01474naa a2200193 a 4500 001 1059798 005 2019-05-30 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/978-981-10-2555-6$2DOI 100 1 $aVAZ, P. 245 $aStreptomyces for sustainability.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aABSTRACT. Streptomyces is a genus of gram-positive bacteria with a mycelial growth habit and the ability to produce spores. Due to their unparalleled ability to produce antibiotics, most of the early research carried out on Streptomyces was antibiotic discovery-driven, with over two thirds of antibiotics used for medical purposes originally isolated from Streptomyces . However, their ubiquity, high capacity of adaptation to different niches and rich secondary metabolite production, make them an invaluable source of solutions in diverse human activities, including medicine, agriculture, industry and toxic waste remotion. In addition to the ability to culture and produce Streptomyces and Streptomyces -derived metabolites, knowledge on how to manipulate natural populations of Streptomyces will likely improve our ability to make environmentally sustainable decisions. 650 $aMICROORGANISMOS 650 $aSTREPTOMYCES 653 $aMICROORGANISMS 700 1 $aALTIER, N. 700 1 $aKINKEL, L.L. 773 $tIn: Susana Castro-Sowinski (Eds.), Microbial Models: From Environmental to Industrial Sustainability, 251-276, 2016. [Chapter 12].
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